Expeditie Robinson

Gisteren hebben we Expeditie Robinson gedaan in Westenholte. Ongeveer 20 kinderen gingen de uitdaging aan om zoveel mogelijk gouden munten te winnen in proeven.
Wat moet je kunnen om een proef te winnen? Allereerst moet je goed kunnen onthouden.
Bij de geheugenproef moest je de getallen in de sudoku onthouden en met jouw team als eerste alle getallen verzameld hebben op de juiste plaats.
Maar wij vonden een beetje te makkelijk om gewoon heen en weer te rennen, daarom moest je op de terugweg eerst nog even vijf rondjes rennen om de pion en door de fietsband heen.
Dit bleek een uitdagende proef te zijn, maar team rood wist hier wel raad mee. Zij wonnen dan ook de eerste proef.
De tweede proef was de eetproef. Welk team kan het beste rekenen? Ieder team kreeg vijf plakken ontbijtkoek van 20 gram.
Uiteindelijk moest er op de weegschaal 30 gram overblijven. Het was een nek aan nek race met 1 gram verschil, maar de winnaar was … Team geel. Dat maakt de tussenstand 1-1.

Vervolgens kwamen we bij de mikproef. Met dartpijltjes moest je als eerste alle ballonnen van jouw team kapot gooien.
Dit viel nog niet mee door de wind. Soms gooide je te hoog, te hard, te laag. Team rood lukte het om als eerste alle vijf de ballonnen kapot te gooien.
Toen kwam er een moeilijk onderdeel: de balansproef. Op één been moest je balanceren op een blik. Velen vielen om, maar van elk team bleef één expeditielid heel lang staan.
Wat ze ook moesten doen, ze bleven maar staan. De linkerhand omhoog, de rechterhand omhoog, het been omhoog en omlaag bewegen.
Het was niet te doen voor de jury om de concentratie te verbreken van deze twee toppers. Na een poosje viel toch echt team rood. Dat maakt team geel de winnaar. De tussenstand was toen 2-2.
Toen wij in groep 1/2 zaten was het altijd zo moeilijk om een mozaïekpuzzel weer goed in de doos te leggen. Alle stukjes moesten weer een vierkantje vormen en dat lukte maar op één manier.
We konden het dan ook niet laten om dit te gebruiken in onze puzzelproef. Welk team kan als eerste met alle stukken een vierkantje vormen? Deze overwinning was voor team rood.
We vonden dat team geel nog kans op gelijkspel verdienden en deden nog één proef: touwtrekken. Welk team is het sterkst en trekt het andere team voorbij de pion?
Het team dat als eerste drie keer overwinningen behaald had won een munt. Dit maakte de eindstand 3-3 of was het nou 4-2?
Hoewel het andere team veel tegenstand heeft geboden, was er toch echt één winnaar. De winnaar van Expeditie Robinson 2018 in Westenholte is …. Team ROOD.
Wat wij heel opvallend vonden is dat geen enkel team hun munten hebben ingezet om een groepslid van het andere team uit te schakelen voor een opdracht. Lief om te zien dat er aan elkaar werd gedacht.
De winnaars mochten als eerste een prijs uitkiezen. Team geel mocht daarna natuurlijk ook een prijs uitkiezen, want ook zij hebben hard gestreden.
Wij vonden het een leuke en spannende middag met jullie.

Laat een reactie achter